We zijn weer open!

Geachte gast,

We zijn weer open! Graag ontvangen wij u weer in ons restaurant Etenswaard met de unieke formule.

Vriendelijke groet,
Team Etenswaard.

—————————————————————————————————————

December 2021

Beste gast,

Ondanks dat de terrassen weer opgesteld zijn en restaurants beperkt bezoek mogen toelaten moeten wij meedelen dat dit voor ons nog niet geldt. Dit komt omdat wij een lopend buffet met zelfbediening hebben. De berichten van versoepelingen volgen elkaar echter snel op en wij hopen dat ook wij weer snel onze gasten mogen verwelkom. Blijf daarom deze website bezoeken. Het volledige bericht van de VCHO hebben we voor de volledigheid hieronder gezet.

Vriendelijke groet,

Team Etenswaard.

—————————————————————————————————————

Een week geleden lekte al uit dat het kabinet overwoog om de volgende stap in het heropeningsplan te vervroegen. Vandaag, tijdens de persconferentie, bevestigde Mark Rutte dat de versoepelingen inderdaad ingaan vanaf 5 juni.

Horeca langer open
De belangrijkste voorwaarden vanaf 5 juni zijn:

  • De binnenruimte van restaurants mogen open met maximaal 50 personen per ruimte. Alle voorwaarden die op het terras gelden, zoals 1,5 meter afstand, maximaal 2 personen per tafel (huishouden uitgezonderd), reserveringsplicht, placeren en gezondheidscheck, etc. gelden ook binnen;
  • Per terras mag u maximaal 50 gasten ontvangen;
  • De horeca mag tot 22.00 uur open blijven;
  • Tussen 18:00 en 22:00 uur mag u maximaal 2 shifts hebben;
  • Buffet/Zelfbediening is niet toegestaan;
  • Geen entertainment en/of tv-schermen;
  • Er mag tot 22.00 uur alcohol verkocht worden;
  • Afhaal en bezorgen is toegestaan tot 01.00 uur;
  • Er komt een dringend verzoek om het bedienend personeel 2x per week een zelftest te laten doen.

Alle voorwaarden zullen we verwerken in ons protocol, welke wij u volgende week zullen toesturen.

Toegangstesten
Enkele weken geleden hebben wij u gevraagd of u voor of tegen de inzet van toegangstesten bent. De meerderheid van de respondenten heeft aangegeven vóór te zijn, als hierdoor geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden en er dus ook meer gasten toegestaan zijn. Afgelopen week heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Tijdelijke Wet Toegangstesten COVID-19. Vanaf 5 juni zal het al mogelijk zijn om meer dan 50 gasten toe te laten in uw restaurant als u gaat werken met toegangstesten. Wel moet u zich dan nog houden aan de 1,5 meter. Hoe dit in praktijk uitgevoerd zal worden is op dit moment nog niet bekend. Volgende week wordt hier meer over bekendgemaakt en zullen wij u ook infomeren.

Overleg met bewindslieden
Vandaag had de Horeca Alliantie, de samenwerking van VCHO, ProFri en NHG, een gesprek met demissionair minister Grapperhaus en staatssecretaris Mona Keijzer over de volgende versoepelingen. Hierin hebben wij onder andere gepleit om het maximum aantal gasten in de horeca te bepalen op basis van de beschikbare vierkante meters, net zoals dat ook in de winkels gebeurt. Ook hebben wij gevraagd om buffetten weer toe te staan. Wanneer hier meer over bekend wordt, zullen we u hierover informeren.